Overslaan naar inhoud

Report: World Passes 1 Billion Streaming Subscriptions, U.S. Consumption Highest Since 2012

Jeff Kotuby, Ben Bowman

Today, the Motion Picture Association (MPA) released its 2020 THEME report, a year-in-review document highlighting entertainment trends, demographics, and figures. This year’s “theme” was no doubt the rise in streaming numbers and fall of in-person theater experiences due to the COVID-19 pandemic.

According to the MPA, U.S. online video streaming subscriptions reached 308.6 million and the number of virtual pay TV subscriptions increased to 12.1 million. The report also mentioned the majority of households have both pay TV and online subscriptions, strengthening an Amdocs report from earlier this year that showed many viewers use subscription services to supplement their content offerings. The trend extends globally, as worldwide streaming subscriptions topped 1.1 billion in 2020 - an increase of 26 percent over 2019.

Viewing hours also increased, with the MPA report showing U.S. adults spent 3 hours and 34 minutes watching TV each day, an increase of seven minutes from the previous year — the first time that value has risen since 2012. 55 percent of U.S. adults reported their streaming service usage increased during the pandemic, while 46 percent of the surveyed reported an increase in their traditional TV watch times.

Mobile consumption is also on the rise in the U.S. with more than 85 percent of children and over 55 percent of adults watching on a phone or tablet.

However, in-theater entertainment was down across the board, as the MPA reported an 80 percent decrease in market value for U.S. and Canadian theaters in 2020. Likewise, ticket sales were down 81 percent compared to 2019 figures. Under half of the U.S. and Canadian population went to the theaters last year, down from 76 percent in 2019.

Give loyal moviegoers (those who go to the cinema at least once per month) credit, though — while they represent three percent of the population, they accounted for 43 percent of tickets sold in 2020. That’s dedication.

Charles Rivkin, Chairman and CEO of the MPA, praised streaming services like Netflix, Peacock, Disney+, and HBO Max for enabling “broader distribution for creators and an even greater choice for consumers.”

“Streaming experienced another huge boom, with new entrants into the market and more than one billion subscriptions worldwide for the first time ever,” Rivkin said. “We kept audiences connected and entertained wherever they were and whenever they desired. Theatrical and home entertainment remain two essential parts of this dynamic and iconic industry, and I am confident that movie theaters will experience a great comeback in the months ahead.”

The MPA also outlined the 20 most-viewed titles at home in the U.S. last year. As you might imagine, repeat viewings of children’s films were commonplace in a year of quarantine.

Most-viewed streaming films in 2020

 • Frozen II

  20 november 2019

  Na de gebeurtenissen uit ‘Frozen’ heeft er enige tijd vrede geheerst in het koninkrijk Arendelle. Elsa, Anna, Kristoff en Olaf moeten vervolgens een nieuw avontuur aangaan, waarvoor ze diep de bossen intrekken. Reden van hun vertrek is om een eeuwenoud mysterie over hun koninkrijk te ontdekken.

 • Vaiana

  23 november 2016

  Prinses Moana is de dochter van het opperhoofd van haar stam, en komt uit een bekende familie van zeevaarders. Samen met haar held, de halfgod Maui, zet ze koers naar een legendarisch eiland. Tijdens de reis worstelen ze met de verraderlijke oceaan en alles wat zich onder het wateroppervlak verbergt en leren ze waar echte vriendschap toe kan leiden.

 • Huisdiergeheimen 2

  24 mei 2019

  Max de terriër moet het hoofd bieden aan enkele belangrijke levensveranderingen wanneer zijn eigenaar trouwt en een baby krijgt. Wanneer de familie een uitstapje maakt naar het platteland, heeft de nerveuze Max talloze run-ins met koeien die intolerant zijn voor honden, vijandige vossen en een enge kalkoen.

 • Onward

  29 februari 2020

  De nieuwe Disney en Pixar film Onward vertelt het verhaal van twee tiener elvenbroers, die een bijzondere en avontuurlijke zoektocht beginnen om te ontdekken of er nog ergens in de wereld magie te vinden is. Deze nieuwe animatiefilm van Pixar Animation Studios is geregisseerd door Dan Scanlon en geproduceerd door Kori Rae - het team achter Monsters University.

 • De Grinch

  8 november 2018

  De Grinch is een verbitterd wezen met een hart dat twee maten te klein is. Hij woont in een grot op een besneeuwde bergtop ten noorden van Whoville, het thuis van de warmhartige en vrolijke Who’s. Zijn enige vriend is zijn hond, Max.

 • Hamilton

  3 juli 2020

  In de verfilming van de originele Broadway-hit ‘Hamilton’ wordt het beste van live theater, film en streaming gecombineerd tot een verbluffende mix van hip-hop, jazz, R&B en Broadway-muziek. Het verhaal van Amerikaanse grondlegger Alexander Hamilton in deze revolutionaire theaterbelevenis is het verhaal van het Amerika van toen, verteld door het Amerika van nu.

 • Spenser Confidential

  6 maart 2020

  Spenser is net vrijgelaten uit de gevangenis. Al snel na zijn vrijlating wordt de ex-politieagent weer in de onderwereld van Boston gezogen en ontdekt hij de waarheid achter een geruchtmakende moord. Er blijkt een enorme samenzwering achter de moord schuil te gaan. Spenser probeert samen met Hawk, een MMA-vechter, de waarheid te achterhalen.

 • Aladdin

  22 mei 2019

  De arme jongen Aladdin bevrijdt een geest uit een lamp en wordt daarmee de meest machtige jongen van het land. Met hulp van de geest probeert Aladdin het hart van de prinses te veroveren terwijl zij boze oom uit alle macht zich de lamp probeert toe te eigenen.

 • Toy Story 4

  19 juni 2019

  Woody en Bo Peep zijn stapelverliefd op elkaar en leven gelukkig samen. Dit maakt het des te meer pijnlijk wanneer zij plotseling wordt weggegeven. Hierop start Woody samen met zijn kameraad Buzz Lightyear een zoektocht om haar terug te krijgen.

 • Zootropolis

  11 februari 2016

  Zootropolis is een stad als geen ander, een moderne wereld met alleen dieren. De stad bestaat uit verschillende wijken zoals de chique Sahara Square en het ijskoude Tundratown. Het is een mengelmoes van dieren uit verschillende omgevingen die samenleven. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Maar wanneer de optimistische officier Judy Hopps zich aansluit bij de politie, ontdekt ze dat het niet zo makkelijk is als eerste konijn bij het politiekorps vol grote, stoere dieren. Vastberaden om zichzelf te bewijzen, grijpt ze de kans aan om een zaak op te lossen. Zelfs als dat betekent dat ze moet samenwerken met de welbespraakte, sluwe vos Nick Wilde om het mysterie op te lossen.

These were the most-streamed original series in the U.S. in 2020:

10 most-streamed original series

 • Ozark

  21 juli 2017

  Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.

 • Lucifer

  25 januari 2016

  Verveeld en ongelukkig als Heerser van de Hel verlaat Lucifer Morningstar zijn troon en vestigt zich in Los Angeles, waar hij een team vormt met LAPD agente Chloe Decker. Samen met haar zet hij zich in om criminelen op te pakken. Maar des te langer hij wegblijft uit de onderwereld, des te groter het gevaar wordt dat de grootste criminelen weten te ontkomen.

 • The Crown

  4 november 2016

  Dit drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven.

 • Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

  20 maart 2020

  Een dierentuineigenaar draait door in dit waargebeurde verhaal vol excentrieke personages over een huurmoord in de schimmige wereld van het fokken van grote katachtigen.

 • The Mandalorian

  12 november 2019

  De serie speelt zich af na de val van het Galactisch Keizerrijk en voor de opkomst van de First Order. Het volgt een eenzame premiejager in de buitenrand van het sterrenstelsel.

 • The Umbrella Academy

  15 februari 2019

  A dysfunctional family of superheroes comes together to solve the mystery of their father’s death, the threat of the apocalypse and more.

 • The Great British Bake Off

  17 augustus 2010

  This British television baking competition selects from amongst its competitors the best amateur baker. The series is credited with reinvigorating interest in baking throughout the UK, and many of its participants, including winners, have gone on to start a career based on baking.

  This is called “The Great British Baking Show” on American Netflix.

 • The Boss Baby

  6 april 2018

  Dreamworks’ The Boss Baby is een originele komedie voor jong en oud, en is voorzien van een gewiekste en met liefde gevulde boodschap over het belang van familie. DreamWorks Animation en de regisseur van Madagascar nodigen je uit om kennis te maken met een wel heel bijzondere baby.

 • Longmire

  3 juni 2012

  Walt Longmire is de toegewijde en onverstoorbare sheriff van Absaroka County, Wyoming. Hij kampt sinds een jaar met het feit dat zijn vrouw is overleden, maar weet deze pijn goed verborgen te houden. Samen met zijn deputy’s krijgt hij te maken met verschillende moordzaken.

 • YOU

  9 september 2018

  Als een mooie jonge vrouw Joe Goldbergs boekwinkel binnenloopt, googelt hij de naam op haar creditcard, Guinevere Beck, en ontdekt dat zij de enige is met die naam in New York. Guinevere’s sociale media vertelt hem alles wat hij wil weten, en een toevallige ontmoeting met hem zal haar leven veranderen. Wat begint als interesse mondt al snel uit in een obsessie. Als Guinevere niet voorzichtig is, zal dit eindigen in een gruwelijke situatie voor alle betrokkenen.

Netflix was home to all 10 of the most-streamed acquired series last year. While some shows are still ongoing, streaming subscribers gobbled up older episodes.

10 most-streamed acquired series

 • The Office

  24 maart 2005

  Een mockumentary over een groep kantoormedewerkers bij Dunder-Mifflin Paper Company in Scranton, Pennsylvania. Baas Michael Scott probeert, op zijn eigen manier, alles draaiende te houden. Hij krijgt van het hoofdkantoor te horen dat hij moet gaan inkrimpen, maar heeft het hier heel moeilijk mee en probeert dit uit te stellen. Zijn assistent Dwight denkt dat hij het voor het zeggen heeft en hoopt op promotie. Verder zijn er romances, fraude en gebeuren er de nodige ongevallen. Dit is een remake van de Britse versie.

  While “The Office” dominated the competition here, it was a big win for Netflix last year. In 2021, the show moved to [Peacock].

 • Grey’s Anatomy

  27 maart 2005

  Meredith Grey is een aspirant chirurg en de dochter van een van de beste chirurgen, Dr. Ellis Grey. Meredith baant zich een weg door persoonlijke en professionele uitdagingen in haar leven, samen met haar collega-chirurgen in het Seattle Grace Hospital.

 • Criminal Minds

  22 september 2005

  Criminal Minds lost problemen op rond het land. Dit team van elite FBI profilers analyse de meeste verdraaide criminale gedachten. Ze anticiperen hier op en reageren voor de volgende aanval is gebeurt.

  David Rossi (Joe Mantegna) komt terug van zijn pension om de Behavioral Analysis Unit terug te helpen. Deze unit geleidt bij Aaron Hotchner (Thomas Gibson) een familie man die capabele is om zijn mensen vertrouwen te winnen en het verkrijgen van al een geheimen. Ook in het team zitten Emily Prentiss (Paget Brewster) zij is de dochter van een ambassadrice en een verrassende toevoeging aan het team; Derek Morgan (Shemar Moore) een expert in dwangmatig crimineel gedrag; Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) een klassiek voorbeeld van onbegrepen genie zijn sociaal IQ is zo laag als zijn intelligentie IQ hoog is. Ook is er Jennifer ‘JJ’ Jareau (A.J. Cook) een zelfverzekerde jonge agent, haar taak binnen het team is het uitzoeken van de zaken waar het team heen gaat zij verzorgt ook het contact met de verschillende bureaus.

  Dan is er nog Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) zij helpt het team als geluid en beeld technicus.

  Elk team lid brengt zijn eigen expertise mee om de criminelen boven tafel te krijgen. Ze hebben allemaal hun eigen (emotionele) motivatie om de criminele tot een stop te brengen.

 • NCIS

  23 september 2003

  NCIS gaat over een groep speciale agenten in dienst van NCIS (Naval Criminal Investigative Service) hun doel is onderzoek te doen naar alle misdaden die gelinkt zijn aan de marine. Dit kan lopen van moord op een marinier tot spionage op militair domein, van drugs dealen tot verkrachting. Ze doen het op hun eigen onorthodoxe manier, maar krijgen dit toch gedaan.

 • Schitt’s Creek

  13 januari 2015

  Formerly filthy rich video store magnate Johnny Rose, his soap star wife Moira, and their two kids, über-hipster son David and socialite daughter Alexis, suddenly find themselves broke and forced to live in Schitt’s Creek, a small depressing town they once bought as a joke.

 • Supernatural

  13 september 2005

  Supernatural gaat over de broers Winchester die het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Ze nemen hierbij de taak van hun vader John over, die hiermee begonnen is om de dood van zijn vrouw te wreken. Dankzij hun vader groeien Sam en Dean op als demonenjagers. In elke aflevering lossen Dean en Sam een mysterie op door met een bovennatuurlijke tegenstander af te rekenen. Mysteries draaien meestal om kwaadaardige geesten, maar ook vampiers, weerwolven en andere demonen moeten worden verslagen.

 • Shameless

  9 januari 2011

  Frank Gallagher is de trotse vader van 6 slimme en zelfstandige kinderen die zonder hem… waarschijnlijk beter af waren. Als Frank niet het beetje geld wat ze hebben, aan het opdrinken is, ligt hij bewusteloos op grond. Maar de kinderen hebben hun weg gevonden om op te groeien zonder hem. The Gallaghers tonen geen greintje respect, zijn toch erg innemend, bijzonder veerkrachtig en kennen geen enkele schaamte.

 • New Girl

  20 september 2011

  Jessica, die nog steeds herstellende is van een stukgelopen relatie, trekt in bij drie jongens die haar inzicht geven in hoe de wereld in elkaar steekt.

 • The Blacklist

  23 september 2013

  Raymond “Red” Reddington is één van de meest gezochte criminelen ter wereld. Op een dag geeft hij zich vrijwillig aan op het hoofdkantoor van de FBI. Hij beweert dat hij de politie wil helpen om alle gevaarlijke terroristen en misdadigers op zijn persoonlijke zwarte lijst onschadelijk te maken. Maar hij heeft een belangrijke voorwaarde: Red wil enkel spreken met Elizabeth Keen, een FBI-profiler zonder de minste ervaring…

 • The Vampire Diaries

  10 september 2009

  Vier maanden nadat een tragisch auto-ongeluk een einde aan het leven van hun ouders maakte, proberen de zeventien-jarige Elena Gilbert en haar vijftien-jarige broer Jeremy hun leven weer op te pakken. Ze wonen nu bij hun tante Jenna die er het beste van probeert te maken. Als het schooljaar begint, zijn Elena en haar vrienden gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore. Stefan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Wat ze niet weet is dat Stefan een vampier is.

You can read the entire MPA THEME report here.

AT&T TV Cash Back

Let us know your e-mail address to send your $75 Amazon Gift Card when you sign up for AT&T TV.

You will receive it ~2 weeks after you complete your first month of service.

Sling TV Cash Back

Let us know your e-mail address to send your $10 Amazon Gift Card when you sign up for Sling TV.

You will receive it ~2 weeks after you complete your first month of service.