Overslaan naar inhoud

De beste video on demand (VOD) streamingsdiensten in 2022

Er zijn nu steeds meer mogelijkheden om tv-series en films online te streamen. Voor wie niet veel geld willen uitgeven aan een kabel-, satelliet- of live-tv, zijn ze geweldige entertainment met een abonnement video-streamingsdienst.

Met diensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Apple TV+ kun je toegang krijgen tot duizenden uren aan tv-series en films voor minder dan € 16 per maand.

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste videodienst met abonnement, hebben we een volledig overzicht samengesteld van de verschillende abonnementen, functies, inhoudscatalogi en de streamingskwaliteit van de verschillende diensten.

Sommige diensten hebben klassieke series zoals Friends, The Office, Seinfeld en The Simpsons, terwijl diensten zoals Disney+ meer populaire films tonen zoals Avengers: Endgame en Star Wars. Andere diensten hebben een bredere catalogus van originele series zoals The Mandalorian, Stranger Things, The Handmaid’s Tale, en Star Trek: Discovery.

Er zijn opties vanaf € 5 tot € 16 per maand, wat betekent dat er misschien meerdere diensten geschikt voor je zijn om de perfecte combinatie van entertainment voor de hele familie te creëren.

Wat is de beste on demand streamingsdienst?

Na het testen en analyseren gedurende duizenden uren van video on demand (VOD) streamingsdiensten zoals Netflix, Hulu, Disney+ en Amazon Prime Video, hebben we ontdekt dat elke dienst geweldig is om verschillende redenen.

De meeste interfaces zijn goed ontworpen, ze werken allemaal op de grote streamapparaten, ondersteunen de offline modus op mobiele apparaten en hebben geschikte entertainment voor volwassenen, kinderen en het hele gezin. De belangrijkste beslissing die je moet nemen bij het kiezen van een streamingsdienst is beslissen of deze de inhoud heeft die je wilt zien tegen een betaalbare prijs.

Of je nu op zoek bent naar nieuwe originele series, klassieke tv-series, blockbusters of programma’s voor kinderen — wij denken dat er voor jou een geschikte keuze is.

Beste voor families

Voor slechts € 7 / maand, is Disney+ een makkelijke keuze voor iedereen met kinderen. Maar het is niet alleen voor de kleintjes, want het bevat ook een uitgebreide bibliotheek vol Star Wars, Marvel en Nat Geo inhoud — bovenop de eerste Star Wars tv-serie, The Mandalorian.

Beste met een budget

Als je puur op zoek bent naar hoeveelheid aanbod, heeft Amazon Prime Video voor € 6 / maand meer series en films dan alle andere streamingsdiensten. Bij het aanmelden voor Amazon Prime, krijg je Prime Video inbegrepen zonder extra kosten.

Beste waarde

Voor € 12 / maand, is Netflix duurder dan de meeste andere diensten, maar er is zoveel meer te zien zodat je altijd wat te kijken hebt. Met honderden originele series zoals Stranger Things, Black Mirror, Queer Eye en Tidying Up with Marie Kondo — zit er iets tussen voor iedereen in je huishouden.


Abonnement video on demand streamingsdiensten vergelijking

Netflix vs. Amazon Prime Video vs. Disney+ vs. Apple TV+

Wanneer je het vergelijkt met kabeltelevisie, is een on demand streamingsdienst een koopje. Voor minder dan € 12 / maand per maand, krijg je toegang tot een bibliotheek vol oude tv-series, films en uitstekende originele series.

Gelukkig zijn alle diensten in onze review — Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Apple TV+ reclamevrij.

Gedurende het afgelopen jaar hebben bijna alle streamingsdiensten functies ondersteund zoals Profielen, Ouderlijk toezicht en Offline streamen. De grootste verschillen zitten in het aantal profielen, functionaliteit van het ouderlijk toezicht en hoeveel kan worden gedownload.

Alle diensten streamen ten minste in HD-kwaliteit met stereogeluid, terwijl sommige streamingsdiensten bepaalde titels bieden in 4K met een hoge audiokwaliteit zoals Dolby Digital 5.1 Surroundsound en Dolby Atmos.

Prime Video Apple TV+ Disney+ Netflix Star
Gratis proefperiode Gratis proefperiode Aanmelden Aanmelden Aanmelden
€ 6 € 5 € 7 € 8 – € 16 € 7
Aantal tv-shows (ong.) 2,500 series 6 series 500 series 2,000 series 80 series
Films (ong.) 14,000 films 2 films 1,000 films 5,000 films 250 films
Profielen (max.) 1 profiel 6 profielen 7 profielen 5 profielen 7 profielen
Ouderlijk toezicht Y Y Y Y Y
Gelijktijdige streams 3 apparaten 6 apparaten 4 apparaten 4 apparaten 4 apparaten
Offline downloads Y Y Y Y Y
Videokwaliteit 1080p, 4K 1080p, 4K 1080p, 4K 1080p, 4K 1080p, 4K
Audiokwaliteit Stereo, Surround Surround Stereo, Surround Stereo, Surround Stereo, Surround
Internationale toegang Y Y Y Y Y

Abonnementen & prijzen

Disney+

Voor slechts € 7 / maand (€ 70 / jaar) na een Aanmelden, is Disney+ één van de goedkoopste keuzes voor het streamen. Maar met een lage prijs krijg je nog steeds toegang tot geweldige films van de Disney Vault, Pixar, Marvel, Star Wars en Nat Geo — bovenop originele series zoals de Star Wars tv-serie — The Mandalorian.

Disney+
€ 7 disneyplus.com
Aanmelden

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video, voor € 6 / maand (€ 72 / jaar) na een Gratis proefperiode van 30 dagen, heeft de grootste catalogus aan films en series. Verder krijg je toegang tot oude HBO series en originele series zoals Jack Ryan, The Marvelous Mrs. Maisel en Fleabag.

Amazon Prime Video
€ 6 amazon.com
Gratis proefperiode van 30 dagen

Netflix

De bekendste en grootste is Netflix, met abonnementen van € 8 / maand (voor 1 scherm) tot € 16 / maand (voor 4 schermen tegelijkertijd en 4K) na een Aanmelden. De meeste abonnees kiezen de € 12 / maand per maand “Standard”, met 2 schermen tegelijk.

Aangezien Netflix miljarden per jaar uitgeeft aan inhoud, krijg je het meeste waar voor je geld. De dienst biedt films, klassieke tv-series en originele series zoals Stranger Things, Queer Eye, Mindhunter en Russian Doll.

Op dit moment heeft Netflix ook de volledige catalogus van Right now, it has the full catalog of Friends en The Office, maar die verhuizen volgend jaar naar HBO Max en Peacock.

Netflix
€ 8 – € 16 netflix.com
Aanmelden

Apple TV+

Vanaf € 5 / maand na een Gratis proefperiode van 7 dagen, maakt Apple TV+ de goedkoopste optie, vooral omdat je het eerste jaar gratis krijgt bij aankoop van een iPhone, iPad, Mac if Apple TV Maar aangezien ze geen bibliotheek voor series hebben, is het aanbod zeer beperkt.

Apple TV+
€ 5 apple.com
Gratis proefperiode van 7 dagen

Inhoudcatalogi

Alle grote streamingsdiesnten hebben originele series en toegang tot een bibliotheek vol films en tv-series. De enige uitzondering is Apple TV+, die volledige uit exclusieve inhoud bestaat.

De komende 18 maanden vindt een verandering plaats in welke inhoud waar beschikbaar is, vanwege de nieuwe diensten zoals Disney+. Deze diensten geven miljarden uit aan inhoud binnen alle categorieën, van drama’s tot komedies en kinderseries.

Bij het kiezen van een streamingsdienst, kun je je keuze baseren op de bibliotheek waar je toegang tot krijgt of omdat het een verzameling van originele series en films heeft die jou aanspreken. Elke grote streamingsdienst creëert op dit moment originele series, sommige met volledige nieuwe ideëen en andere met spinoffs en sommige oude series wordt zelfs weer leven ingeblazen.

De exacte films die je krijgt bij elke dienst verschillen per maand, afhankelijk van hun deals met verschillende filmstudio’s.


Disney+

Originals

De populairste serie op Disney+ is “The Mandalorian”, de eerste live-action Star Wars serie.

Bij het lanceren van de dienst zijn ook “High School Musical: The Musical: The Series”, gebaseerd op de Disney Channel film en de docu-serie “The World According to Jeff Goldblum” — samen met anderen te zijn.

Hoewel niet direct beschikbaar, ligt er een grote nadruk op Marvel-series voor de diensten. In de komende twee jaar, worden series ontwikkeld zoals “The Falcon and the Winter Soldier” (2020), “WandaVision” (2020), “Loki” (2021), Moon Knight, Ms. Marvel en She-Hulk.

De dienst ontwikkelt ook aanvullende Star Wars-series zoals een Obi-Wan Kenobi serie, een Cassian Andor serie en een nieuw seizoen van Clone Wars.

Voor de jongere kijkers, wordt er gewerkt aan nieuwe versies van “Lizzie McGuire”, “The Mighty Ducks”, en “Monsters at Work” gebaseerd op de Pixar film “Monsters, Inc.”

TV-series

Hoewel Disney+ een uitgebreide filmbibliotheek heeft, is een groot voordeel dat de dienst elke aflevering van “The Simpsons” heeft, met “Malcolm and the Middle” vlak na het lanceren van de dienst. Ook zijn geanimeerde Marvel-seris uit de jaren ‘90 zoals Spiderman en X-Men, plus Star Wars geanimeerde serie Clone Wars.

Dit wordt aangevuld met een uitgebreide bibliotheek met shows van Disney Channel zoals “Tangled: The Series”, DuckTales, “Fancy Nancy”, “Vamparina” en “Phines and Ferb”. Ook zijn Disney Channel klassiekers zoals “That’s So Raven”, “Hannah Montana” en “Even Stevens” te vinden.

Films

Als je een fan bent van Disney, Pixar, Marvel, or Star Wars — is Disney+ een must have. De dienst heeft de volledige Disney animatie-bibliotheek bekend als de Disney Vault. Dit betekent dat jij en je familie op elk moment films kunnen kijken zoals “Frozen”, “Moana”, “Sneeuwwitje”, “De Kleine Zeemeermin”, “Aladdin”, “The Lion King”. Je kunt ook nagenoeg elke Pixar-film kijken zoals “Toy Story”, “Finding Nemo”, “Cars”, “Wall-E” en meer.

Al deze titels worden aangevuld met het beste uit Hollywood met geliefde films zoals “Home Alone,” “Mrs. Doubtfire,” “Ice Age,” “Sister Act,” en James Cameron’s Oscar-winnende “Avatar.”

De dienst heeft meer dan 30 Marvel films met de volledige Marvel Cinematic Universe (MCU) waaronder “Captain Marvel” en “Avengers: Endgame”. Voor For Star Wars fans, kun je bijna elke Star Wars film streamen, van “A New Hope” tot “The Force Awakens.”

Startend met de bioscsoopproducties van 2019, wordt elke Disney-film die in de bioscoop wordt uitgebracht 8 maanden later beschikbaar op Disney+. Dit betekent dat de live-action remake van “Dumbo”, “The Lion King”, “Aladdin”, “Avengers: Endgame”, “Toy Story 4” en “Star Wars: The Rise of Skywalker” in 2020 op de dienst beschikbaar worden.

Ook beschikbaar worden de live action remakes van “Lady en de Vagebond” en “The Sword in the Stone”, de Anna Kendrick kerstkomedie comedy “Noelle”, en “Timmy Failure”, gebaseerd op de bestseller boeken.

Kinderen

Er bestaat geen betere streamingsdient voor kinderen dan Disney+. Het bevat niet alleen de volledige bibliotheek van Disney en Pixar geanimeerde films, maar ook veel series van de Disney Channel.

Aangezien de dienst een “Kindermodus” biedt, kan je kind een eigen profiel hebben waarop alleen geschikte inhoud wordt getoond. Wanneer je op reis bent, kun je zelfs films en series offline downloaden om je kinderen te vermaken tijdens lange vluchten of autoritten.

Disney+
€ 7 disneyplus.com
Aanmelden

Netflix

Originals

TV-series

Films

Kinderen

Netflix
€ 8 – € 16 netflix.com
Aanmelden

Apple TV+

Originals

TV-series

Films

Kinderen

Apple TV+
€ 5 apple.com
Gratis proefperiode van 7 dagen

Profielen

Wanneer je een account deelt met familieleden, is het fijn om een eigen profiel te hebben. Hoewel de meeste diensten slechts één gebruikersnaam gebruiken, kun je een profiel instellen dat je kijkgeschiedenis gebruikt om persoonlijke aanbevelingen te geven.

Sommige diensten gebruiken dit om een lijst met recent bekeken films en series te maken, een lijst met aanbevelingen, taalvoorkeur en om een profiel speciaal voor kinderen te maken.

Afhankelijk van de dienst, er is een beperkt aantal profielen wat je per account kunt hebben. Bij Netflix kun je bijvoorbeeld maximaal 5 individuele profielen hebben per account, terwijl Apple TV+ tot 6 profielen met een unieke gebruikersnaam.

Met Disney+ kun je tot 7 profielen aanmaken zelfs voor elk profiel een unieke Disney-avatar kiezen.

Ouderlijk toezicht

Naast algemene profielen, hebben de meeste streamingsdiensten een functie voor ouderlijk toezicht. Bij sommige diensten zoals Netflix en Disney+ kun je een speciaal kinderprofiel aanmaken. Hierbij is de account kindvriendelijk qua inhoud en toont aanbevolen series die geschikt zijn voor kinderen.

Wanneer je een profiel op Netflix aanmaakt, kun je deze verder aanpassen om inhoud te tonen “Voor kleine kinderen”, oudere kinderen of tieners.

Andere diensten zoals Amazon Prime Video en Apple TV+ hebben algemeen ouderlijk toezicht waar je het afspelen van bepaalde soorten films en series kan blokkeren gebaseerd op de beoordeling. Je kunt over het algemeen een PIN instellen waarmee je de blokkade kunt verwijderen of verwijderen.


Gelijktijdige streams

De meeste diensten zijn ontworpen om gedeeld te worden met de hele familie. Afhankelijk van de dienst, kun je op meerdere apparaten tegelijkertijd streamen.

Disney+ en Apple TV+ zijn hier het makkelijkst in en tegelijk streamen is mogelijk op 4 en 6 verschillende apparaten.

Netflix staat het streamen op 1 apparaat met hun “Basic” (€ 8) abonnement, met toegang tegelijkertijd van 2 apparaten met hun “Standard” (€ 12) abonnement en 4 apparaten met hun “Premium” (€ 16) abonnement.

Met Amazon Prime Video kun je tot 3 verschillende titels tegelijkertijd kijken met dezelfde Amazon-account.

Offline downloads

Wanneer je een lange vlucht heb, bestaat er niks beter dan het kijken van je favoriete streamingsdiesnt zonder internetverbinding. Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Apple TV+ bieden allemaal offline toegang.

De meeste diensten bieden offline toegang voor een beperkt aantal titels (een volledige serie telt als één titel) 30 dagen lang totdat je offline toegang moet vernieuwen. Disney+ en Apple TV+ zijn hier het makkelijkst in en hebben geen limiet voor het aantal downloads, terwijl Netflix tot 100 titels op één apparaat biedt.


Ondersteunde apparaten

De meeste streamingsdiensten zijn beschikbaar op de grote streamapparaten zoals Amazon Fire TV, Roku, Apple TV, Android TV, consoles zoals de PS4 en Xbox One, Smart TVs van LG, VIZIO, en Samsung, mobiele apparaten met iOS en Android en grote browsers.

Sommige diensten zijn al beschikbaar op Smart Displays zoals de Echo Show en Nest Hub Max. Een volledige lijst met geschikte apparaten staat hieronder.


Videokwaliteit

De meeste streamingsdiensten bieden streamen in HD, met sommige diensten die 4K inhoud bieden als onderdeel van je abonnement. Disney+, Netflix, en Amazon Prime Video bienden allemaal HD streamen, met bepaalde inhoud in 4K.

Apple TV+ heeft de volledige catalogus in 4K met ondersteuning voor Dolby Vision, wat zorgt voor de beste kijkervaring. Amazon Prime Video biedt alle originele inhoud in 4K (een deel in HDR) plus ~50 speelfilms.

De enige uitzondering is Netflix, die alleen SD streams biedt met het “Basic” abonnement. Voor toegang tot inhoud in HD, kun je upgraden naar het “Standard” abonnement. Als je kiest voor het “Premium” abonnement, krijg je toegang tot ~600 titels in 4K waaronder de originele series en gelicenseerde inhoud zoals Planet Earth.

Audiokwaliteit

De meeste diensten streamen met stereogeluid en zo mogelijk met Dolby Digital. Sommige diensten zoals Netflix en Prime Video ondersteunen Dolby Atmos — maar alleen op bepaalde apparaten.

Dolby Atmos werkt bijvoorbeeld alleen op Netflix met Apple TV 4K en Xbox One. Prime Video biedt grotere ondersteuning met toegang op grote streamapparaten zoals Roku, Fire TV, NVIDIA SHIELD en Apple TV 4K.


Internationale toegang

De meeste streamingsdiensten zijn niet beschikbaar wanneer je het land uit reist. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Als je series offline hebt gedownload, kun je ze blijven kijken totdat je toegang verloopt.

Sommige diensten, zoals Netflix, Amazon Prime Video en Disney+, zijn buiten je thuisland beschikbaar. Je kunt in het buitenland streamen wanneer je verbonden bent met het internet, maar je hebt alleen toegang tot de bibliotheek van dat land.

In sommige gevallen betekent dit dat je series kunt kijken waar je in je thuisland geen toegang tot hebt en andersom kan ook waarbij je geen toegang hebt tot series die je thuis wel kunt kijken.

DIRECTV STREAM Geld Terug

Let us know your e-mail address to send your $50 Amazon Gift Card when you sign up for DIRECTV STREAM.

You will receive it ~2 weeks after you complete your first month of service.

Sling TV Geld Terug

Let us know your e-mail address to send your $10 Amazon Gift Card when you sign up for Sling TV.

You will receive it ~2 weeks after you complete your first month of service.

Hulu Live TV Geld Terug

Let us know your e-mail address to send your $35 Amazon Gift Card when you sign up for Hulu Live TV.

You will receive it ~2 weeks after you complete your first month of service.