Overslaan naar inhoud

10 Best Sci-Fi Movies on HBO Max

HBO Max’s sci-fi collection contains some of the all-star gems of the genre. Leap into the future with our picks!

 • 2001: A Space Odyssey

  2 april 1968

  Even voor het ontstaan van menselijk leven op aarde ontdekt een groep apen een monoliet. Vier miljoen jaar later wordt een gelijkaardig object ontdekt op de maan dat een signaal uitzendt naar Jupiter.

 • Alien

  25 mei 1979

  The commercial spaceship Nostromo is heading back to Earth when they’re tasked with intercepting a distress signal from a distant planet. The crew discovers a chamber full of seemingly benign eggs. When one hatches unexpectedly, the crew is unaware of the impending nightmare set to descend upon them. Directed by Ridley Scott, this film is the first in the series to feature its most-known protagonist, Ripley (Sigourney Weaver).

  HBO Max has all of Ellen Ripley’s adventures, so jump into the horror sci-fi series today.

 • Blade Runner

  25 juni 1982

  Los Angeles, 2019: Rick Deckard is een ‘Blade Runner’: een politieagent die ingezet wordt om ‘replicants’ (androïden) uit te schakelen, omdat onze planeet na een gewelddadige opstand verboden terrein is voor hen.

 • Chronicle

  1 februari 2012

  Drie doodnormale middelbare scholieren doen een ongelooflijke ontdekking. Ze vinden in het bos een mysterieuze substantie waar ze aan bloot gesteld worden en waardoor ze superkrachten ontwikkelen. Als ze leren om de superkrachten onder controle te houden en ze te gebruiken in hun voordeel, beginnen hun levens uit de hand te lopen en hun duistere kanten naar boven te komen.

 • Twelve Monkeys

  29 december 1995

  Nadat in 1996 vijf miljard mensen uitgeroeid zijn door een virus, leeft in 2035 de mensheid (of wat er nog van over is) ondergronds. De veroordeelde James Cole wordt teruggestuurd in de tijd om onderzoek te doen naar het virus, zodat er aan een bestrijding gewerkt kan worden.

  Brad Pitt is incredible as a twitchy lunatic and Terry Gilliam always delivers a bleak, eye-dazzling adventure.

 • The Matrix

  30 maart 1999

  De computerhacker Neo komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze “Matrix” gehaald.

  The entire Matrix Trilogy is on HBO Max, so take the red pill and jump into this brain-bending world.

 • Independence Day

  25 juni 1996

  Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levison er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen.

 • Innerspace

  30 juni 1987

  Luitenant Pendelton participeert in een experiment waarbij hij tot de grootte van een molecuul wordt gereduceerd. Maar hij wordt gestolen en komt per ongeluk met zijn capsule terecht in de bloedbanen van de slome Jack die zich tot held moet ontwikkelen om Pendelton te redden. Hun enige hoop is de vriendin van Pendelton, die journalist is.

  This sci-fi comedy features a hysterical Martin Short and an adorable Meg Ryan working to save Dennis Quaid. It’s a fun hybrid that has a little something for everyone.

 • THX 1138

  11 maart 1971

  THX-1138, LUH-3417 en SEN-5241 proberen te ontsnappen uit een futuristische samenleving die zich onder de oppervlakte van de aarde bevindt. De samenleving heeft seks verbannen en gebruikt drugs om de bevolking te controleren.

 • Ready Player One

  28 maart 2018

  In de nabije toekomst ontsnapt de geïsoleerde tiener Wade Watts van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden.

The Streamable uses the TMDb API but is not endorsed or certified by TMDb.