Overslaan naar inhoud

Michelle Yeoh Made History with Her Academy Award Nomination; Here’s How to Stream Her Best Movies, TV Shows

David Satin

The Academy Awards are turning 95 this year, but that doesn’t mean there isn’t room for a few more firsts. Even in the wake of social media movements like #OscarsSoWhite, it has taken until 2023 for the Academy of Motion Picture Arts and Sciences to nominate an actress who publicly identifies as Asian for the Best Actress award.

Related: How to Stream Every Best Picture Winner in Academy Awards History

That actress is Michelle Yeoh, who was recognized this year for her work in the absurdist comedy-drama “Everything Everywhere All at Once.” The incredibly talented 60-year-old actress from Malaysia first rose to fame in the Hong Kong film scene in the ’90s, where she became famous for performing her own stunts. She then became known to global audiences thanks to the James Bond film “Tomorrow Never Dies,” but her real breakout role came in Ang Lee’s martial arts masterpiece “Crouching Tiger, Hidden Dragon.”

Yeoh may be a neophyte on the Oscar scene, but she’s already garnered recognition from other organizations for her work. She’s won a host of smaller awards in the United States and Hong Kong, secured a BAFTA nomination for “Crouching Tiger,” and most recently a Golden Globe win for her role in “Everything Everywhere All at Once.”

Related: How to Stream All of the 2023 Golden Globe Winning Movies, TV Shows; HBO Max Big Winner

If you’re a cord-cutter who wants to see more of Yeoh’s work on the screen, good news! The actress has a ton of TV shows and movies available to stream now. Check below for a list of her top credits and where you can stream them today!

**Michelle Yeoh's Greatest Movies**

 • Everything Everywhere All at Once

  2022 M03 24

  An aging Chinese immigrant is swept up in an insane adventure, where she alone can save what’s important to her by connecting with the lives she could have led in other universes.

  This wild fusion of sci-fi and kung-fu is one of the most original films in years. It’s silly and sweet and moving and funny. Michelle Yeoh leads a stellar cast including Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, James Hong, and Jamie Lee Curtis.

  The movie dominated the 2023 Academy Awards, winning seven Oscars including Best Picture, Best Director (Daniel Kwan & Daniel Scheinert), Best Actress (Yeoh), Best Supporting Actor (Quan), Best Supporting Actress (Curtis), and Best Original Screenplay.

 • Crouching Tiger, Hidden Dragon

  2000 M07 6

  Li, een groot strijder, wil de rest van z’n leven in rust doorbrengen. Hij besluit zijn beroemde, krachtige zwaard aan een oude vriend te geven. Deze wordt echter gestolen en Li moet samen met de krijgster Yu achter het zwaard aan.

 • Guardians of the Galaxy Vol. 2

  2017 M04 19

  ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ zet de avonturen van het team voort terwijl ze reizen door de buitenste regionen van de kosmos. De Guardians moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen.

 • Huo Yuanjia

  2006 M01 26

  Huo Yuanjia droomt er van om in de voetsporen van zijn vader te treden en een net zo legendarische vechter in China te worden als hij ooit was. Nadat hij zijn doel heeft bereikt, zorgt een persoonlijke tragedie er voor dat hij jarenlang verdwijnt.

 • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

  2021 M09 1

  Shang-Chi is een meester in martial-arts, en is daarin vrijwel ongeëvenaard. Shang-Chi kent een verleden die hij achter zich heeft gelaten, maar wordt hiermee opnieuw geconfronteerd wanneer hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie verstrikt raakt. Tevens krijgt Shang-Chi te maken met een dreiging die zich achter de naam “Mandarin” schuilt.

 • Memoirs of a Geisha

  2005 M12 6

  Een verhaal van liefde en verraad tegen de achtergrond van de snel veranderende Japanse maatschappij in de 20ste eeuw. De 9-jaar oude Chiyo is de dochter van een arme visser en wordt van haar familie gescheiden en verkocht aan een geisha-huis in het Gion-district van Kyoto. Hier is ze het mikpunt van de grillen van hoofd-geisha Hatsumomo, maar zij weet zich te verzetten en groeit met hulp van Hatsumomo’s concurrente Mameha uit tot de beroemdste geisha van Japan.

 • Sunshine

  2007 M04 5

  Over vijftig jaar sterft de zon af en daarmee de hele mensheid op Aarde. Onze laatste hoop rust op het ruimteschip Icarus II, dat de opdracht heeft gekregen een explosie in de zon te veroorzaken, wat hem nieuw leven inblaast. De eerste Icarus-missie is misgelopen omdat het schip spoorloos verdween en ook Icarus II verliest contact met de Aarde. Langzamerhand blijkt er meer aan de hand te zijn met hun missie en moet iedereen moeite doen niet krankzinnig te worden.

 • Kung Fu Panda 2

  2011 M05 25

  Po’s droom is uitgekomen nu hij De Drakenkrijger is en de Vredesvallei beschermt samen met zijn vrienden en andere Kung Fu meesters, De Vurige Vijf - Tijger, Kraan, Mantis, Viper en Aap. Zijn heerlijke leventje verandert volledig als er een nare tegenstander met een geheim wapen China probeert te veroveren en Kung Fu wil uitroeien. Samen met De Vurige Vijf moet hij China doorkruisen om deze vijand te overmeesteren. Maar hoe kan Po een wapen ontmantelen dat Kung Fu vernietigt? Hij zal daarvoor eerst zijn mysterieuze verleden moeten ontrafelen om vervolgens de juiste krachten uit zichzelf te halen.

 • The Children of Huang Shi

  2008 M04 3

  De jonge Britse journalist George Hogg redt een groep weeskinderen tijdens de Japanse invasie in China in 1937. Terwijl de Japanners steeds dichterbij komen, neemt Hogg, samen met een Australische verpleegster, de kinderen mee op een meer dan 1000 kilometer lange tocht door China naar een veilige omgeving.

 • The Lady

  2011 M11 30

  Film over het leven van Aung San Suu Kyi, een Myanmarese politica, leidster van de geweldloze beweging voor de mensenrechten en democratie in Myanmar (voorheen Birma) en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede van 1991. De film verhaalt over de gebeurtenissen die plaatsvinden tussen 1988 en 1999. In 1988 verlaat Suu Kyi Oxford om haar zieke moeder te bezoeken in Birma, uiteindelijk zal ze daar ook blijven. Toen bij haar man, Dr. Michael Aris, die ze sinds 1995 niet meer had gezien, in maart 1999 in Engeland prostaatkanker werd vastgesteld, werd Suu Kyi voor de haast onmogelijke keuze geplaatst in Birma te blijven of hem op zijn laatste ziekbed te bezoeken, met het risico dat ze bij terugkeer niet meer in het land zou worden toegelaten.

 • Wing Chun

  1994 M03 24

  Martial arts expert Wing Chun battles bandits in this magical film that provides as many laughs as it does wallops. Besides horse thieves, Wing Chun must deal with the men around her who simply can’t handle a strong, independent woman. Ultimately, she must dish out “lessons” again and again and again until the respect for her remarkable skills is finally won.

 • Crazy Rich Asians

  2018 M08 15

  Rachel Chu is een Chinese lerares, geboren in Amerika. Zij is dolgelukkig met haar nieuwe vriend Nick Young, een aantrekkelijke jongeman, ook van Chinese afkomst. Nick nodigt Rachel uit naar Singapore om het huwelijk bij te wonen van zijn beste vriend.

 • Minions: Hoe Gru superschurk werd

  2022 M06 29

  Als fan van een superschurkengroep die bekend staat als de Vicious 6, bedenkt Gru een plan om kwaadaardig genoeg te worden om zich bij hen aan te sluiten, met de steun van zijn volgelingen, de Minions.

 • Tomorrow Never Dies

  1997 M12 11

  A deranged media mogul is staging international incidents to pit the world’s superpowers against each other. Now James Bond must take on this evil mastermind in an adrenaline-charged battle to end his reign of terror and prevent global pandemonium.

  • Director: Roger Spottiswoode
  • James Bond: Pierce Brosnan
  • Villain(s): Elliot Carver (Jonathan Pryce)
  • Bond Girl(s): Prof. Inga Bergstrøm (Cecilie Thomsen)
   Paris Carver (Teri Hatcher)
   Wai Lin (Michelle Yeoh)
  • Theme Song: “Tomorrow Never Dies” by Sheryl Crow
  • Soundtrack Composer: David Arnold
 • Master Z: Ip Man Legacy

  2018 M12 20

  Nadat Cheung Tin Chi het in een direct gevecht moest afleggen tegen Ip Man, trekt hij zich terug uit de martial arts wereld en begint hij een klein winkeltje. Samen met zijn zoon leidt hij een eenvoudig leven. Tot hij in aanraking komt met een criminele bende. Na een toevallige aanvaring hebben zij het op Chi gemunt, waardoor Chi geen andere optie heeft om terug te slaan.

**Michelle Yeoh's Greatest TV Shows**

 • Star Trek: Discovery

  2017 M09 24

  Star Trek: Discovery speelt zich tien jaar voor de avonturen van Captain Kirk en Spock af, in de ‘reguliere tijdlijn’. De serie volgt de crew van de USS Discovery, die nieuwe werelden en bevolkingen ontdekken. Ze komen in aanraking met een koude oorlog tussen hun United Federation of Planets en het nieuw gevormde Klingon Rijk. De bevelhebber van de USS Discovery is luitenant-commandant Michael Burnham, beter bekend als ‘Number One’.

 • The Witcher: Blood Origin

  2022 M12 25

  Prequel voor ‘The Witcher’, die zich twaalfhonderd jaar voor de gebeurtenissen van deze serie afspeelt, in een elvenrijk. Hier volgen we de ontstaansgeschiedenis van de allereerste ‘witcher’, alsmede de gebeurtenissen die uiteindelijk zullen leiden tot de ‘vereniging der gebieden’: toen de rijken der monsters, mensen en elven samensmolten tot één. De aloude elvenbeschaving kwam hiermee uiteindelijk ten val.

 • Marco Polo

  2014 M12 12

  Marco Polo is een episch avontuur dat de beginjaren volgt van de beroemde ontdekkingsreiziger tijdens zijn reis langs de exotische zijderoute naar het hof van de grote Kublai Khan. Marco ontdekt al snel dat de Khan’s wereld vol hebzucht, verraad, seksuele intriges en rivaliteit zijn grootste uitdaging ooit zal zijn, zelfs als vertrouweling van de Khan die voor niets terugdeinst om keizer van de wereld te worden.

 • Strike Back

  2010 M05 5

  Strike Back is een explosieve, wereldomspannende actieserie die gretig uit recente krantenkoppen put. De dramareeks draait rond twee leden van Section 20, een ultrageheime spionageafdeling van het Britse leger die zich toespitst op doelwitten met een hoge risicograad en dito prioriteit.

DIRECTV STREAM Geld Terug

Let us know your e-mail address to send your $50 Amazon Gift Card when you sign up for DIRECTV STREAM.

You will receive it ~2 weeks after you complete your first month of service.

Sling TV Geld Terug

Let us know your e-mail address to send your $25 Uber Eats Gift Card when you sign up for Sling TV.

You will receive it ~2 weeks after you complete your first month of service.

Hulu Live TV Geld Terug

Let us know your e-mail address to send your $35 Amazon Gift Card when you sign up for Hulu Live TV.

You will receive it ~2 weeks after you complete your first month of service.